بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از مباحث بسیار مهم در خصوص انواع خوراکیهای و رژیم و سبد غذایی انسان، آثار انواع خوراکیهای بر روی ماست.

نسلهای پیشین ما بر عکس الان، اولین چیزی که در انتخاب غذا مد نظر قرار میدادن، اثر اون خوراکی بوده و تقریبا رژیم غذایی شون رو بر اساس همین آثار مختلف خوراکیها تنظیم میکردن.

امروز هم که در حال ساختن جامعه خودمون هستیم هم در قبال خودمون هم در قبال نسل فردا مسئول هستیم که غذا و خوراک متداول خودمون رو به دور از تبلیغات و فریبکاریهای رسانه ها و شرکتهای تولید کننده، بر اساس آثار مفیدشون تهیه و مصرف کنیم.

در این بین مهمترین نکته طیف وسیع آثار خوراکیهاست. یعنی در ابتدا باید بدونیم هر خوراکی اگر به صورت مستمر مصرف بشه چه آثاری داره. برای شروع بحث من مهمترین نکته رو اشاره میکنم تا ذهنمون برای درک اهمیت قضیه اماده بشه:

مهمترین نکته در خصوص آثار خوراکیها اینه که بدونیم، انواع خوراکیها 3 اثر بر روی انسان دارند:

1- اثر بر روی جسم

2- اثر بروی روان

3- اثر معنوی

یعنی هدف از تهیه و مصرف خوراکیهای حلال و طیب و غذاهای سالم و طبیعی اینه که هر 3 اثر مثبت و سازنده باشه و اصولا غذا و خوراکی مد نظر هست که در هر 3 زمینه برای انسان مفید باشه.

برای درک بیشتر و بهتر اهمیت موضوع ناچار به ارائه برخی توضیحات هستم:

1-بدن ما در اصل از 4 عنصر اصلی ساخته شده

آب

خاک

باد

آتش

و خوراکیهای مورد نیاز بدن هم می بایست حاوی اینها باشه و یا به عبارتی از اینها ساخته شده باشه.

از این 4 عنصر، هر کدوم سرد و گرم و همچنین مرطوب و خشک هستند  و بالتبع غذاهای بدست اومده از اینها هم یا سرد و یا گرم هستند و یا خشک و یا مرطوب و آبدار

پس در کل غذاها و خوراکی ها از نظر طبع اینطورند:

گرم و خشک

گرم و مرطوب

سرد و خشک

سرد و مرطوب

معتدل

2- منظورم از گرم بودن طبع یک خوراکی اینه گه با خوردنش به انسان احساس گرمی و به دنبالش احساس نیرو و قدرت و هیجان و حرکت بده و در مقابل با خوردن خوراکی سرد، انسان احساس سردی اما راحتی و آرامش بکنه

پس برای داشتن یک زندگی متعادل که هم تلاش و تحرک داشته باشه هم به موقع و به اندازه استراحت و آرامش داشته باشه می بایست بین انواع خوراکیهای تناسب برقرار کنیم و از هر کدوم به میزان کافی استفاده کنیم.

3-در وجود در هر انسان بالاخره یکی از عناصر 4 گانه سهم بیشتری داره و بر اساس همین طبع هر فرد مشخص میشه یعنی انسانها بطور کلی یکی از 5 طبع زیر رو دارند

گرم و خشک

گرم و مرطوب

سرد و خشک

سرد و مرطوب

معتدل

در نتیجه افراد معتدل از هر دو طیف غذا می بایست به میزان مساوی استفاده کنند

افراد سرد مزاج بیشتر گرمی جات بخورند

افراد گرم مزاج بیشتر سردیجات بخورند

همچنین کسانی که مزاج و طبعشون خشکه بیشتر از مایعات استفاده کنند

و کسانی که مزاج و طبعشون مرطوبه بیشتر از خوراکیهای خشک و کم آب

با توجه به این موارد به این نتیجه میرسیم

هر مقدار انسان از خوراک متناسب با طبع خودش استفاده کنه و سعی کنه طبع و مزاجش رو در نقطه تعادل نگه داره، 3 منفعت و اثر کلی براش داره

1- جسمش سالم و فعال و سرحاله

2-روان آرام و متین داره

3- انسان معنوی تر و متعهدتری خواهد بود

به عبارت دیگه وجود مشکل در جسم یا روان یا مسائل معنوی، نشون میده خورکیها و غذاهای انسان به نسبتی با طبعش دارند

بنابراین اگر بدنبال جسم و روان سالم و اخلاق و معنویات  هستیم باید 2 کار اساسی رو بطور مستمر انجام بدیم:

1- شناخت طبع و مزاج خودمون و مراقبت از اون در فصل های مختلف سال و شرایط مختلف

2- استفاده از خوراک متناسب با مزاجمون.

 

بطور جد توصیه میکنم در شناخت طبع و مزاج خودتون تلاش کنید که البته خیلی سخت نیست و با کمی مطالعه میشه فهمید.

در سایت فایلهای سخنرانی با موضوع شناخت طبایع موجوده که میتونید استفاده کنید

www.tazohoor.ir

Template Design:Dima Group