Leader
03 تیر 1396 ساعت 02:44

پرسش و پاسخ پیرامون نوشیدنی طیب«سرکه»

-          سرکه سیب رو چطوری مصرف کنیم؟به عنوان نوشیدنی؟

مصارف سرکه متنوعه که رفته رفته بیان میشه از جمله: غذای مستقل، دسر، نوشیدنی،طعم دهنده، ضدعفونی کننده، تصفیه کننده و استفاده دارویی

مهم مصرف سرکه طبیعی بطور مداومه.

-          سرکه رو میگن برا خانما زیاد خوب نیس... جسارتا.. رحم رو سرد میکنه...

اصل مصرف مشکلی نداره فقط میزان و نحوه مصرفش باید رعایت بشه

-          ولی کلا سرکه سیب طبیعی‌و‌خالص.. خوردنش خیلی سخته... حتی به اندازه یه قاشق

سرکه سفید از اسید استیک و کارامل تهیه میشه که مضره مگر برای ضدعفونی کردن و شستشو. اما سرکه سیب یا انگور یا خرما طبیعی ست که فاوید زیادی برای بدن، اعصاب داره

-          اما جای سواله پس چرادر بیشتر طباخیها از سرکه سفید استفاده می کنن؟

سرکه سفید در اصل از جو درست میشه اما الان صنعتی شده و به ماده شیمیایی تبدیل شده. اینکه یک صنف از ماده ای خوراکی استفاده میکنه که دلیل سلامتیش نمیشه. الان اکثر مواد خوراکی مصرفی آلوده ست.

-          سرکه برای چه کسانی خوب وبرای چه کسانی بده ؟

مصرف سرکه طبیعی، برای همه ضروریست و اگر با مزاج کسی هماهنگ نیست یا مشکلی وجود داره باید به همراه مصلح یا مکمل مصرف بشه/ همونطور که عرض شد سرکه طبیعی خصوصا سرکه سیب، یکی از 4 مایع و نوشیدنیه ضروری برای بدن انسانه و نباید مصرفش تعطیل بشه/ حتی بوئیدن سرکه طبیعی میتونه فواید متعددی برای بدن داشته باشه... پس مصرفش رو جدی بگیریم و راه صحیحش رو پیدا کنیم

-          سرکه بالزامیک مفید است؟!!

این نوع سرکه ایرانی نیست و اطلاعات دقیق علمی ازش در دسترس نیست اما اگر طبیعی هم باشه و واقعا فرایند سالمی رو طی کرده باشه اما باید توجه داشته باشید یکی از اصول خوراک طیب، بحث منطقه جغرافیاییه تولید مواد خوراکی هست که قواعد خاصی داره و نمیشه از خوراکیهای مناطق مختلف بدون در نظر گرفتن ملاحظات و راهکارهای خاص استفاده کرد. بنابراین سرکه سیب بر این نوع سرکه قطعا اولویت داره.

-          ميشه خودمون راه ساختشو پيدا کنيم ؟

در اندازه کوچک برای مصرف خانوار خیلی بعیده بشه چنین دستگاهی رو بطور دستی ساخت/ در ساخت این دستگاهها از تکنولوژی بالایی استفاده میشه و 2-3 کشور بیشتر صاحب این صنعت نیستند. ان شاءالله مخترعین و دانشمندان خودمون موفق با ساختش بشن.

-          روش درمان با مثلا سرکه را بفرمایید به همراه مصلح ان چگونه مصرف بشه و چه مدت تا اثر لازمه را مشاهده کنیم یعنی بعنوان نسخه قابل اجرا بیان بشه ؟

بهترین مصلح و مکمل برای سرکه، عسله. شربت سرکه و عسل از بهترین خوراکیهاست که میتونه با نعناع یا چیزهای دیگه رنگ و طعمهای متفاوت هم بگیره. در واقع ترکیب سرکه و عسل، پایه نوشابه طبیعی با قند طبیعی و نشاط آوریه طبیعیه.

اما استفاده های دیگه مثل همراه سالاد که عموما استفاده میشه:

-          همراه ترشیجات که روش قدیمیه ایرانی برای استفاده از صیفیجات و سبزیجات در فصل زمستان بوده و همچنان رایجه.

-          استفاده به همراه آب خوردن( به میزان بسیار کم که طعم آب تغییر نکنه)

-          یکی از بهترین و موثرترین راههای استفاده به همراه زیتونه که در روایات هم سفارش شده.

-          گذشته از استفاده خوراکی از سرکه، بوئیدن سرکه و مالیدن روی پوست خیلی فواید زیادی داره.

-          قارچهای پوستی رو از بین میبره.

-          سوختگی و گزش و این قبیل مشکلات پوستی رو رفع میکنه.

-          خصوصا برای بهداشت فردی خانمها خیلی موثر و مفیده.

-          مورد دیگه استفاده به عنوان ضد عفونی کننده است.

-          ضد عفونی سبزیجات و میوه ها.

-          ضدعفونی ظروف و البسه و

-          ضد عفونی کردن منزل خصوصا جاهایی که کمتر شسته میشه و بیشتر الوده ست( حتی اگر سالی یک یا دو بار این عمل انجام بگیره آثار عجیبی به جا میذاره)

-          از اینها گذشته، بودن سرکه در منزل خودش فوایدی داره. چرا که هوا رو ضد عفونی میکنه،

-          تنفس رو راحتتر میکنه،

-          مقدار قابل توجهی از الکل و اسید مورد نیاز خون رو از راه تنفس فراهم میکنه.

-          قدرت بویایی رو بسیار زیاد میکنه. قدرت تشخیص مواد شیمیایی رو بالا میبره.

-          برروی قدرت بینایی به خاطر اثر برروی اشک و مایع داخل چشم، اثر مثبت میذاره.

-          ذهن رو فعال میکنه.

-          بر روی آرامش روان تاثیر زیادی میذاره و نوع خاصی از آرامش و کمتر فکر کردن به مشکلات رو ایجاد میکنه.

-          در بازسازی حافظه و فراموش کردن چیزهایی که آزار دهنده شدن، موثره.

-          بنابراین اصلا نباید از مصرف سرکه به شیوه ممکن، غفلت کرد.

-          این نکته جالب رو هم اضافه کنم که قران کریم، سرکه یکی از 4 نوشیدنی بهشت نام میبره. پس آثار معنوی استفاده از سرکه- به هر شکل که بشه خصوصا خوردن- بسیار بیشتر از آثار جسمانی و ظاهریش هست. که ان شاء الله در باره ش صحبت خواهیم کرد.

 

 

-           آیا با خوردن کدام سرکه زخمهارا بهبودمیدهد؟

هر نوع سرکه طبیعی خصوصا سرکه سیب برای التیام پوست مفید و موثره. البته زخم رو ضد عفونی میکنه و به رشد سریعتر بافت هم کمک میکنه.

-          منظور از سرکه طبیعی یعنی خودمون درست کنیم یا اینکه از سرکه های که در عطاریها می فروشند به عنوان طبیعی می تونیم استفاده کنیم؟

درست کردن سرکه کار ساده ای نیست و خریدن از بیرون خیلی به صرفه تره . اگر جای مطمئن سراغ دارید که مشکلی نیست. خوشبختانه این صنف از اصناف قدیمی هستن و معمولا کارشون رو درست انجام میدن و محصولاتشون قابل اعتماده.

البته سرکه عطاریها تازه نیست/ منظور من مغازه هایی ست که آبلمیو، آبغوره، سرکه، ترشی و...تولید میکنند.

-          فرمودین وجود سرکه در منزل باعث ضدعفونی می شود.. چگونه نگهداریم؟ درب سرکه باید باز باشد؟ یا مثلا مثل قدیم خمره سرکه نگهداری میکردن..

نگه داشتن سرکه در منزل اگر در ظروف سفالی باشه خیلی بهتره وگرنه در شیشه، هرچند متاسفانه همه مون رو به ظروف آلودیه یکبار مصرف گرفتار کردن /// سرکه بمب شیمیایی که نیست خب ازش استفاده میشه و حداقل در ظرف گاهی باز میشه برای هر نوع مصرفی و به همون مقدار خوبه.

-          برای ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات میشه از همین سرکه های کارخانه ای موجود استفاده کرد؟

استفاده از سرکه های کارخونه ای رو از ذهنتون هم دور کنید.

-          سرکه های خانگی وسالم اگر زیاد بمونه-سرکه های چند ساله-مضر میشن؟

سرکه اگر در ظرف سفالی یا چوبی یا شیشه ای-اگر نور نبینه- باشه فقط به غلظتش،خاصیت اسدیش و الکل طبیعیش اضافه میشه اما در ظروف دیگه نباید زیاد بمونه.

-          دوستی دارم میوه فروشی دارد.خمره ای را در داخل مغازه دارد که معمولا تمام میوه های خراب وناقص را در داخل آن می اندازد ونهایتا سرکه مخلوط تهیه میکنه.آیا این سرکه خوب وسالم است ؟ویا اینکه باید از یک میوه خاص باشد؟

تداخل خوراکیها من جمله میوه ها معمولا مضره و حداقل یکی از موارد غیر طیب محسوب میشه چون دستگاه گوارش انسان قادر به تفکیک همزمان طبایع، مزه ها و...مختلف نیست. البته با سرکه شدن تقریبا به یک ماده واحد و جدید تبدیل میشن اما فطعا جای سرکه سیب رو نمیگیره و بهتره از مصرفش صرف نظر بشه.

-          نظرتون رو راجع ب سرکه انگبین میفرمایید؟

خیلی مفیده و یکی از بهترین راههای مصرف سرکه و عسل بطور همزمانه

البته معمولا از سرکه انگور برای سکنجبین(سرکه انگبین) استفاده میشه که به راحتی در منزل میشه درست کرد

-          انطوریکه میگویند بعضی تولیدکنندگان به اسید استیک صنعتی مقداری اسانس اضافه میکنند و بجای سرکه طبیعی آنرا می فروشند .آیا این مطلب صحت دارد ؟آیا چنین سرکه ای برای بدن ضرر ندارد ؟آیا می توان با سرکه صنعتی مثلا ترشی درست کرد ؟

متاسفانه اکثر سرکه های بازار و کارخونه ای اسید استیک به اضافه کارامل و رنگ و اسانسه که قطعا برای بدن مضره و نهایت استفاده ای که میشه ازش کرد برای ضدعفونی کردنه. باید در خرید مواد خوراکی خیلی دقت بشه چون شیاد زیاده...

تهیه سرکه سیب:

-          سیبها رو بشور و بزار داخل آفتاب دو روز کامل خشک و بی آب بشه بعد هر سیب و هشت تکه کن و بریز داخل ظرف .. درش و محکم ببند حتی شده گچ بگیری ... میزاری جای گرم بدون افتاب مستقیم و چهل روز دقیق دست حتی کوچکترین حرکتی نخوره ... بعد روز 41 بازش میکنی و خوب چنگ میزنیش و درشو میبندی تا ده روز هرروز تکونش میدی کامل و بعد صاف کن و استفاده کن

برای اطمینان از کیفیت سرکه، بهتره مخمر هم بهش اضافه بشه، ساده ترین و دم دست ترین مخمر، یک تکه نان سنگکه.

روش دیگه هم اینه که مقداری سرکه به سیبها اضافه بشه در این روش اگر سیبها رنده بشن یا حتی آبشون گرفته بشه، سرکه سریعتر و مطمئن تر عمل میاد. برای تهیه سرکه به این روش لازمه به ازای هر یک کیلو سیب رنده شده یا هر یک لیتر آب سیب، 200 گرم سرکه سیب اضافه بشه.

چون عملیات تخمیر به حجم مواد اضافه میکنه پس لازمه ظرف مورد نظر بزرگتر از مقدار سرکه باشه و حدودا یک چهارم سر ظرف برای عملیت تخمیر خالی بمونه.

-          یعنی نان سنگک رو بندازيم داخل ظرف؟،برای گذاشتن سرکه جنس ظرف چی باشه خوبه؟

بله وقتی سیبهای خرد یا رنده شده رو داخل ظرف ریختید یک تکه نان به اندازه کف دست روی سیبها بذارید بعد در ظرف رو ببندید.

کوزه های سفالی خیلی خوبه اما فعلا همین دبه های پلاستیکی در دسترس هست فقط مواد نو بگیرید.

-          توی ظرف سیب آب نباید بریزیم؟

روشی وجود داره که میشه آب هم اضافه کرد اما سرکه رقیق میشه و چندماه طول میکشه جا بیفته.

-          برای ضد عفونی کردن میوه و سبزیجات چه مقدار سرکه برای چند لیتر آب کافیه؟و چند دقیقه؟

مقدار خیلی کمی از سرکه کافیه. 15 دقیقه

-          من وقتی معده درد دارم.. به اندازه یک قاشق سرکه سیب طبیعی میخورم.‌ اب روی اتیشه... این مشکل ساز نمیشه؟

نه اشکالی نداره. بعضی معده ها بطور طبیعی اسیدشون زیاده یا به پرزهاش آسیب رسیده که نمیتونن مایعات اسیدی مثل سرکه رو هضم کنن اما معده کم اسید براحتی سرکه رو میپذیره. سرکه نوشیدنی کامل و مقویست.

-          اگه کسی سرکه دوست نداشته باشه جایگزینیش چی بخوره؟

سرکه و کلا این 4 نوشیدنی اصلی، هیچ جایگزینی ندارند

-          سرکه چطور به عنوان یک نوع غذا محسوب میشه؟

سرکه با نون، شبیه آبگوشت یکی از غذاهای قدیمیه که البته الان با این معده های ضعیف گمون نکنم بشه خوردش.

-          سرکه برا پوست و مو هم خوبه؟

بله خیلی زیاد. خصوصا برای مو. میشه گاهی موهارو با کمی سرکه رقیق شده شست و بعد از چند دقیقه آبکشی کرد. ضد شوره. موخوره.پوسته شدن و خشکی و شکنندگی موست

-          برا پوست چطوری استفاده کنیم؟

کل بدن جز چشم رو میشه با سرکه شستشو داد

-          مثلا پوست صورت شستشو بدی صبح یا شب خوبه؟ تاثیر لک بری یا شفافیت داره؟

بله اما برای ترمیم پوست سرکه به تنهایی کافی نیست و مکمل نیاز داره.پثل ماست.تخم مرغ. تره و...

-          سركه خراب ميشه؟بيشتر منظورم سير و سركه هاي چند ساله است كه بيش از ٧ سال گذشته باشد؟كه سير ان تمام شده ولي سركه خالي مانده باشد

سرکه خراب نمیشه اما خواص سیر رو میگیره و خیلی طبعش گرم میشه و نباید مقدار زیادی ازش مصرف بشه

-          روزانه مصرف چه مقدار سرکه لازم و کافیه؟

مقدار سرکه که واحد خاصی نداره و همین که مصرف بشه حتی خیلی کم، کافیه. البته چون مهمترین و سالمترین و مقوی ترین نوشیدنی فرعی، شربت سکنجبینه و از سرکه ساخته میشه، بنابراین در این صورت مصرف سرکه بیشتر محاسبه میشه. اما مصرف سرکه خالص مقدار کمی در روز کافیه و حتی اگر روزانه و مداوم هم نباشه اشکالی نداره.

-          در حدیث آمده که بعد از صرف غذا یک لقمه نان را داخل سرکه زده و میل کنید

مصرف نمک یا سرکه، قبل و بعد از غذاخوردن، برای ضدعفونی کردن، آمادگی معده برای هضم و تنظیم کارکرد دستگاه گوارشه.

 

Template Design: