Leader
30 آبان 1396 ساعت 07:48

پرسش و پاسخ پیرامون نوشیدنی طیب«شیر»

-          شير شتر بدون رسوب در خون مي باشد..ايا شير گاو در خون رسوب مي كند؟

اگر تازه باشه خیر اما اگر مونده باشه یا افزودنی داشته باشه بله در رگها رسوب میکنه

-          شیر را میگن نباید زیاد بجوشانیم درسته؟

در واقع دو نوع شیر طبیعی وجود داره. بعضی لبنیاتیها شیر تازه نجوشیده عرضه میکنن که بهش شیرخام یا چرخ نشده میگن جوشوندن این نوع شیر لازمه و زیاد از فواید شیر کم نمیکنه اما بیشتر لبنیاتیها شیر مونده دارن که یک یا دوبار جوشونده شده، بعد از خرید هم بجوشه دیگه چیزی از شیر باقی نمیمونه.

-          شیر خام رو به چه مدت باید جوشوند؟

شیر اگر با حرارت ملایم به جوش بیاد و کمی درحال جوش بمونه کافیه

-          پس اونطور که میگن 20 دقیقه نیاز نیست بجوشه تا میکروبهاش از بین بره؟

اگر تازه باشه.خیر. البته به میزان حرارت، جنس ظرف و مقدار شیر هم بستگی داره. برای مقدارهای کم مصرف روزانه 20 دقیقه خیلی زیاده.

-          من با شیر وماست دوغ درست میکنم احتمال اینکه الوده باشه هست ؟

تا جایی که ممکنه شیر و ماست رو قاطی نکنید. دوغ خوبه دو ویژگی داره یکی استفاده از ماست چکیده دوم زدن زیاد. نه این مقداری که ماها معمولا تو پارچ به هم میزنیم. در واقع این چیزی که درست میشه آب ماسته نه دوغ!

-          آیا شیرپاکتی بهتره است یا شیرما از لبنیات تهیه کنیم .و اگرهنگام مصرف شیر.شیر طعم بخصوصی میدهد و باید طمع شیر چگونه باشد؟

شیرهایی که تو پاکتهای کاغذی چندلایه ست نسبتا سالمترند اما مابقیشون اصلا سالم نیست و اگر کلا از لبنیات سنتی استفاده کنید بهتره. شیر رو باید تازه تهیه کرد پون بعد از چند ساعت هم طعم بوش رو از دست میده هم طبعش سرد میشه پس از جایی تهیه کنید که بصورت روزانه شیر تازه میاره. شیر تازه و سالم شیری رنگ و نسبتا غلیظه و بوی گرم و مطبوعی داره و موقع خورن حس برندگی و سبکی نداره-شبیه آب- اگر اینطور نبود تازه نیست.

-          شیر سویا چیه؟چه خاصیتی داره؟آیا این شیر های پاکتی که به نام شیر سویا هست, واقعا شیر سویاست؟...

شیر جز موارد استثناء که اون هم بهتره انچام نشه-مثل عسل- نباید لا چیزی قاطی بشه وگرنه در حالت عادی بی خاصیت میشه و در بعضی حالات بحاطر تداخل طبایع، ایجاد مریضی میکنه. همیشه شیر رو به تنهایی مصرف کنید. این محصولات جدید هم اکثرا حاوی مواد شیمیایی با ترکیبا ت پیچیده هستند که مضرند

-          البته شیر سویا لبنیات نیست عصاره سویاست که برای پوکی استخوان بسیار سودمنده وبرای افزایش طبیعی انسولین برای افراد دیابتی بسیار عالیه

سویا خودش کاملا زیر سواله!!!چه برسه شیر سویا و مابقیه متعلقاتش!

-          یعنی شیر را حتی با خرما هم نخوریم؟برای رفع سردیش

خرما مصلح سردیست و اشکالی نداره و ترکیب شیر رو که تغییر نمیده!!

-          درصورتی که فردی اصلا شیر ساده نخورد آیا خوردن شیر موز شیر کاکایو یا ترکیب شیر بامواد مغزی دیگه یا با میوه ها مضره ویا از نخوردن شیر بهتره

در بهترین حالتش خاصیتی نداره و ممکنه مضر هم باشه

-          ایا ماست یا پنیر یا کشک جایگزین خوبیه یا اونهم کفایت نمیکنه

خیر هیچی جایگزین شیر نمیشه. نگر اینکه بخاطر آشتی با شیر بطور مقطعی یکی از فرآوردهایی که گفتید رو مصرف کنید تا به خوردن شیر ساده متمایل بشید. دراینصورت اشکالی نداره.

 

-          شیر سرد بهتره خورده شه یا گرم؟

بطور طبیعی، شیر ولرمه پس بهترین حالتش همین ولرمه. اما سرد و گرم هم میشه خورد. حتما میدونید که هیچ خوراکی رو داغ نباید خورد.

-          در باره شير كه اخر شب ارامبخش قبل خواب ولي باعث فساد دندان ميشه، ميگن هر بچه اي كه شب شير خورده دندانهاي خراب بيشتر داره ؟

بعد از خوردن شیر بحاطر داشتن قند، باید حتما مسواک زد.خصوصا برای بچه ها که دندونشون استحکام کمتری داره، تا از پوسیدگی دندانها جلوگیری بشه. البته بهتر شبها، پیش از خواب از لبنیات استفاده نشه. چون طبعشون سرده و در طول مدت ، ممکنه برای دستگاه گوارش مشکل ایجاد کنه.

-          روزانه مصرف چه مقدار شیر و لبنیات  لازم و کافیه؟

اما میزان مصرف لبنیات میتونه واحد اندازه گیری داشته باشه که ساده ترین روش اینه که برای هر مقطع سنی با توجه به جنسیت و طبعش، مقدار خاصی از مصرف لبنیات تجویز میشه.

بطور کلی

1-طبع گرم بیش از طبع سرد به لبنیات نیاز داره

2-سنین کم و فعالیت زیاد به لبنیات بیشتری نیاز داره

3-مردها بیش از زنها به لبنیات نیاز دارند (بحث دریافت کلسیم از طریق لبنیات با مصرف لبنیات اشتباه نشه)

بنابراین بچه ها تا سن 14 باید 3 واحد لبنیات مصرف کنند

افرد پر فعالیت باید 3 واحد لبنیات مصرف کنند

مابقی افراد 2 واحد کافیه

هر واحد لبنیات به شرط سنتی و سالم بودن و عدم دستکاری، حدود 150 گرم شیر یا 30 گرم پنیر یا کشک یا کره یا 300 گرم دوغ.

 

-          آیا دوغ هایی که دربازار هست با توجه به اینکه مواد نگه دارنده و افزوزودنی دارد، ضرر ندارد ؟ و کلا دوغ های محلی و دوغهای که بصورت بسته بندی توزیع می شود. چه خواصی براى سلامت جسم دارد ؟

بیشتر دوغهای پاستوریزه مضر هستند:

 اولا از ماست سالم درست نمیشن

ثاینا افزودنیهای زیادی دارند-حتی بیشتر از مابقی لبنیات-

عمده ترین دلیل استفاده از افزودنی در این نوع دوغها برای یکدست نگهداشتن دوغ و ته نشین نشدن املاح. نمک به مقدار زیاد و اسانس هست.بنابراین یا باید در منزل با مسات سالم سنتی درست کرد یا از دوغ های سالم سنتی که بطور اماده هست استفاده کرد. ترجیحا هم دوغ، همیشه به همراه نعناع یا پونه استفاده بشه. البته در دوغهای کارخانه ای از اسانس نعناع استفاده میکنند که اینم یکی دیگه از مضراتش هست.

-          شیرها ی نایلونی و پاکتی شیرها ی بطری از نظر کیفیت با هم فرق می کنند ؟

بله. فقط شیرهای پاکتی4یا6لایه شیر گاو هستند و نایلونیها یک ترکیب ساخته شده از چند ماده مختلف من جمله شیرخشک، نشاسته ست که شدیدا به بنزوات سدیم آلوده ست / البته مارکهای مختلف، کیفیتهای مختلفی عرضه میکنن مثلا محصولات میهن شدیدا آلوده ست و بارها جریمه شده اما... / هر لیتر شیر حداقل 2هزار تومن قیمت داره

 

-          شیرها ی بطری چطور ؟چه مارکی بهترینه؟ شیرها ی پاکتی میهن آلوده ند ؟

اونها هم مختلفه اما اگر قیمتش از پاکتی بیشتر از 10 درصد ارزون باشه قابل اطمینان نیست/ البته رنگ، طعم، میزان چربی و ماندگاری از جمله راههای تشخیصشه/ به نظرم هیچ مارکی/باید از لبنیات سنتی اونم معتبر و قابل اطمینان استفاده کرد/ محصولات لبنیات کارخونه ای آلوده

ترین خوراکیه موجود هستند و دهها نوع ماده شیمیایی درش وجود داره که خوبش وایتکسه!

 

-          به لبنیات سنتی نمی شه اعتماد کرد..بدلیل ابتلا به بیماری تب مالت

تب مالت شگرد سرمایه دارهاست. از آمار ابتلا و ضریب نفوذش میشه فهمید. هرچند لبنیات سنتی فرایند سالم سازی رو طی میکنه/ اگر جوشاندن فواید شیر رو از بین میبره-که اینطور نیست- در کارخونه چه میکنند؟! / اینها بیشتر شگردهای تبلیغاتیه مشکوک هستن

 

-          تو کارخانه ها از اشعه عبور می دن من خودم دیدم.. یکی از عوامل ابتلا به تب مالت از لبنیات آلوده ست

با جوشاندن احتمال آلودگی از بین میره و خواص شیر باقی میمونه / محصولات کارخونه ای به مراتب آلوده تر از این حرفاست. چه فرایندی که طی میکنه چه افزودنیهایی که اضافه میشه و خصوصا ترکیبات ساختگی که دهها نوع ضر داره

 

-           لبنیات سنتی معلوم نیست فروشندگان از کدوم دامداری تهیه می کنند شرکتهایی مثل دامداران از دامدارها ی شیر تهیه می کنند که ضریب آلودگی میکروبی پایین تری دارند

بله همه لبنیاتیها قابل اعتماد نیستن باید معتبر و مجهز باشه / بیماریهای پیچیده ای که لبنیات کارخونه ای ایجاد میکنه بسادگی مداوا نمیشه و اساسا ساختار خون و کارکرد کبد و روده و معده رو تغییر میده و حتی به ریسکش نمی ارزه

 

-          شیرطبیعی چربی زیادداره ضررداره؟

چربی شیر بطور طبیعی بین 2 تا 3 درصده که مضر نیست

 

Template Design: