Leader
30 مهر 1396 ساعت 22:28

خردل

بسم الله الرحمن الرحیم

در ادامه بحث ادویه ها و بعد از مباحث مرتبط با "نمک" و "فلفل" نوبت به "خردل" ادویه ی مهم دیگه ای میرسه که متاسفانه در سالیان اخیر به صورت مشکوکی از سفر غذای ایرانی حذف شده و این در حالی ست که مصرف این ادویه بسیار مهم و مفید در کشورهای پیشرفته تا 10 برابر قبل افزایش یافته.

خردل انواع مختلفی داره که نوع رنگ روشن و مشهور به سفید بیشتر در دسترس هست گرچه نوع سیاه رنگش موثرتر و مفیدتره اما هر دو نوع، بسیار مقوی و مفید و برای بدن ضروری هستند.

طبع خردل بسیار گرم و بسیار خشک است لذا به طور خاص برای خانمها مفید و بلکه ضروری است. خردل گذشته از استفاده ی غذائی و خوراکی، از داروهای مهم و موثر شناخته میشه که درمانهای مهم و بزرگی رو انجام میده. خصوصا در زمینه بیماریهای روانی و عصبی و همچنین بیماریهای جنسی و البته بیماریهای مفاصل و نهایتا بیماریهای گوارشی

خردل به جهت طعم و بوی تند، برای از بین بردن عفونت سر و صورت و سینوس ها و پاکسازی مجاری بینی بسیار مفید و موثره چرا که این ادویه از قوی ترین ضد باکتریهای و ضدعفونی کننده ها محسوب میشه.

استفاده منظم و مکرر از خردل، از گرفتگی رگهای مختلف جلوگیری میکنه و دشمن سرسخت میگرن هست خصوصا اگر به صورت روغن مصرف بشه. پودر و روغن خردل گذشته از این دو خاصیت، برای درمان بیماریهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیره از جمله:

کاهش فشار خون

تقویت و رشد مو

درمان اضطراب خصوصا با نشانه بی خوابی

درمان ناتوانی جنسی

تقویت حافظه

دفع اخلاط فاسد خون از اعماق بدن

درمان بیماریهای استخوانی و مفصلی خصوصا رماتیسم

دفع بلغم شدید(سردی و رطوبت زیاد مغز) خصوصا در خانمها

مقابله با ام اس و صرع و فلجهای موضعی

مُسکّن قوی برای دردهای عضلانی و استخوانی و سیاتیک

و همچنین مخلوطی از خردل و چند گیاه دیگه درمان بسیار خوبی برای شکستگی استخوان است

بهترین راه مصرف "خردل" به غیر از ادویه و ریختن در غذاهای مختلف، مخلوط کردن با عسل و خوردن به صورت شربت یا دمنوش است.

با خردل میتوان پماد قوی و مسکن عضلات ساخت بدین صورت که مقدار کمی از خردل حدود 20-30 گرم را با کمی شربت سکنجبین مخلوط کرده و به عنوان پماد استفاده کرد

برای تاثیر بیشتر و سریعتر میتوان مقدار کمی زنجفیل و فلفل هم به پماد فوق اضافه کرد.

همچنین میتوان مقدار کمی خردل را کمی تفت داد و داغ کرد و بلافاصله برروی محل درد قرار داد

ملخوطی از 20-30 گرم خردل به اضافه چند قطره سرکه سیب، مقوی جنسی قوی خصوصا برای آقایان است

***

برای تهیه سُس خردل که نوع تقلبی و مضر آن در بازار عرضه میشه میتوانید مقداری عصاره قلم -آب قلم گوساله یا گوسفند-رو با 50 گرم آرد سرخ کرده- با کمی روغن حیوانی یا کره طبیعی-، مخلوط کنید و سپس با فلفل و نمک، طعم دار کنید و در نهایت مقدار بیشتری خردل به آن اضافه کنید. مقدار خردل حدود 50 گرم یا به اندازه ای باشد که سس مد نظر حالت غلظت پیدا کند.

این سس همه فواید خردل، فلفل و نمک را به همراه دارد

***

پس سعی کنیم از این پس و با توجه به این فواید بی حد و حصر خردل، از این ادویه معجزه گر بیشتر و بهتر استفاده کنیم.

البته توجه شود که به علت گرمی زیاد خردل، استفاده از ان در فصل گرما به حداقل ممکن برسد چون ایجاد تشنگی و حرارت زیاد در بدن خواهد کرد.

Template Design: