Leader
30 آبان 1396 ساعت 07:45

اهمیت انواع ادویه جات در سلامتی بدن و روان و تاثیر برروی مسائل اعتقادی

بسم الله الرحمن الرحیم

متاسفانه در چند دهه ی اخیر و همزمان با ورود خوراکیها و ظروف ناسالم به ایران، بعد از نمک، ادویه جات نیز بطور مشکوکی مورد تهاجم قرار گرفتند.

غذاهای ایرانی که تا چند دهه قبل، پُر مزه ترین غذاها و طبیعتا ضد بیماری ترین خوراکیها بود، رفته رفته به غذاهایی کم مزه و بی خاصیت تبدیل شد.

ماحصل این اقدامات مشکوک که همانند ترویج خوراکیهای ناسالم و مضر، همانند روغن های کارخانه ای، به صورت گسترده ای همه خانوراهای ایرانی را تحت تاثیر قرار داد، مصرف بسیار کم انواع ادویه جات و به موازات آن، رشد چشمگیر بیماری ها ست.

دست های پشت پرده ای که چند دهه قبل با اهداف استعماری و منفعت طلبانه؛ خوراک ایرانیان را مورد هدف قرار دادند، با تبلیغ و ترویج این نکته غلط و انحرافی که ادویه جات صرفا طعم دهنده هستند و مصرف زیادش مضر است، مردم را رفته رفته با این مواد طبیعی معجزگر، غریبه و حتی دشمن ساختند.

جالب است همزمان با این اقدامات پنهان و مشکوک، مصرف ادویه جات در کشورهای پیشرفته، روز به روز بیشتر و بالتبع، بیماریها، مهار شده و عمر مردم افزایش می یابد.

جالب تر اینکه مصرف سرانه ادویه جات خصوصا فلفل، خردل و دارچین در کشورهای پیشرفته ای همانند امریکا به حدود 1500 گرم در سال برای هر نفر رسیده است یعنی هر خانوده ی 4 نفر در سال حدود 6 کیلوگرم ادویه جات مصرف میکنند! حال این رقم را مقایسه کنید با چند بسته ی رنگ و رو رفته و احتمالا تقلبی زردچوبه ای که ما مصرف میکنیم!!!

متاسفانه همزمان با این اقدامات مشکوک و شاید به بهانه مسائل اقتصادی، دستهایی شروع به تولید ادویه جات تقلبی کردند، تاجایی که همکنون بسیاری از ادویه جات موجود در بازار از خاک اره ی چوب، کاه، نان خشک، شن و رنگهای شیمیائی ساخته میشود و در پس بسته بندیهای نسبتا زیبا و فریبنده پنهان شده!

با توجه به این مقدمه کوتاه لازم است:

اولا به اهمیت نقش انواع ادویه در سلامتی بدن و روان و تاثیر برروی مسائل اعتتقادی پی ببریم و از راههای موجود و ممکن به مطالعه در این خصوص بپردازیم!

ثانیا با استفاده از ادویه جات سالم و طبیعی، رفته رفته و با شیب ملایم و منطقی، مصرف ادویه جات مهم خصوصا فلفل، خردل، دارچین، زنجبیل، زیره، گزنه، سیاه دانه و... را زیادتر کنیم تا به حد لازم برای بدن برسد.

 

به این نکته مهم هم اشاره میکنم که در خصوص همه ادویه جات صدق میکند:

ادویه جات به دلایلی از نظر معنوی هم برای انسان مفید و موثر هستند. من جمله:

1-ادویه جات به خاطر طبع گرم و خشکی که دارند از سردی و رطوبت زیاد مغز جلوگیری میکنند و جالب است بدانیم، هرچه مغز سردتر و مرطوب تر باشد، انسان ذهنگرا تر و متوهم تر میشود و انسانهای دچار توهم خوراک وسوسه های شیطان هستند!

2-ادویه جات که معمولا از راه بوی شدیدی که دارند، خواص خود را منتقل میکنند باعث تقویت حس بویائی افراد میشوند و جالب است بدانیم یکی از راههای ایجاد تمرکزهای معنوی و عارفانه، استفاده از بوهای قوی و خوش خصوصا با طبع گرم است. استفاده از عود و گلاب و بخور، که از قدیم بین مومنین و عرفا مرسوم بوده و در تعالیم اسلامی مکررا سفارش شده، به همین منظور است.

3-ادویه جات، در ضمن ایجاد طعم و مزه، به لطافت غذا نیز کمک میکنند و انسان با مصرف خوراکیهای لطیف در ضمن اینکه از خون صاف و تمیزی برخوردار خواهد شد، از نظر روانی به آرامش، صبر  و نهایتا تفکر بیشتر، تمایل پیدا میکند که طبیعتا این موارد از دستورات دینی و از مهمترین عوامل معنویت در انسان است.

بنابراین به وضوح میبینیم که مصرف صحیح و بجا از ادویه جات سالم و طبیعی، نه تنها برای جسم و روان انسان مفید است بلکه بر روی معنویات او نیز تاثیر مثبتی برجا میگذارد. ان شاءالله

Template Design: