Leader
04 آذر 1396 ساعت 03:44

پرسش و پاسخ پیرامون خوراکی ها و نویشیدنی طیب؛ « حبوبات »

-          غلات ‌و‌حبوبات ‌بهتر‌است ‌به ‌صورت ‌فله ‌تهیه ‌شوند‌ یا ‌بسته‌بندی؟

از نظر کیفیت تفاوت چندانی ندارند و از نظر بهداشتی و سلامتی هم، مواد خوراکی خشک، بر فرض سلامت، کمترین احتمال آلودگی رو دارند. البته تمیز و خاک گرفته بودن، معمولا در بسته بندیها رعایت میشه اما متاسفانه کم فروشی و گرون فروشی به بهانه بسته بندی زیاده. در هر صورت اگر از عرضه سالم حبوبات اطمینان ندارید بهتره از نوع بسته بندیش تهیه کنید. البته حتما ایرانی و با مشخصات رسمی و تاییدیه بهداشت و سلامت باشه.

-          جدیدا شایع شده که : حبوبات رو, به خاطر این که فاسد می شه و حشره می گذاره و... . سم می زنند.و این سموم برای بدن بسیار مضر هست و باید قبل از پختن, آن ها را چند دقیقه بجوشانیم و آبش رو خالی کنیم, بعد بگذاریم برای غذا بپزه.این درسته؟

اگر سموم مربوط به کشت باشه به هیچ طریقی از بین نمیره اگرم در هنگام حمل و نقل اضافه شده، چند دقیقه در آب خیس بخوره و کمی هم سرکه به آب اضافه کنید، آلودگیش از بین میره.

-          بدلیل بالا بودن اسید اوریک و غلظت خون از خوردن حبوبات پرهیز می کنم .آیا حبوباتی وجود دارد که اسید اوریک و غلظت خون را بالا نبرد؟

ارتباطی بین غلظت خون و مصرف حبوبات وجود نداره و نمیدونم شما به چه دلیلی پرهیز میکنید.

اگر غلظت خونتون غیر طبیعی و بالاست، باید فصد(رگ زنی) انجام بدید و از مایعات خصوصا شربت آب و عسل به میزان زیاد استفاده کنید.

اگر مشکل ریه یا کلیه دارید، بدنبال درمان قطعیش باشید.

از نوشیدنیهای سالم و طبیعی خصوصا دمنوشها که طبع گرم و تر دارند، به مقدار زیاد غفلت نکنید.

-           در حال حاضر نخود بصورت فلافل خیلی خوش خوراک وپر مصرفه. خوردن چنین خوراکی رو توصیه میکنید؟

همونطور که چندباری در بین عرایضم تاکید کردم، فواید نخود با خیساندن فعال و قابل جذب میشه و حتی پختن معمولی قبل از خیساندن، باعث فعال شدن مزایای نخود نمیشه بالطبع، فلافل هم همینطوره. البته برای اینکه نخود رو چرخ کنند و سختی اون مانع نشه، چند ساعتی در آب خیس میکنند اما متاسفانه آب نخود رو دور میریزند. بنابراین نه اینکه فلافل مضر باشه یا خوراکیه بدی باشه اما هرگز جای نخود پخته شده که چند ساعت قبل در اون آب نخود خیس خورده رو نمیگیره.

البته فلافل هم بخاطر سرخ شدن در روغنهایی که چند ساعت حرارت میبینه و بارها درش فلافل سرخ میشه و همچنین سسهای کارخانه ای که بهش اضافه میشه و نهایتا اینکه خوراکی خشکی هست که برای اکثر ایرانیها قابل هضم نیست، نمیتونه خوراکی کامل و همیشگی باشه اما بالاخره بر اساس نخود تهیه میشه و فوایدی داره.

-          ایا خوردن حبوبات مثل ماش عدس و همبن نخود براى بیماران دیابتی مضر نمی باشد.

حبوبات تنها خوراکیهایی هستند که قند خون رو ثابت نگه میدارند و برای دیابتیها هیچ ضرری ندارند بلکه بخاطر کنترل وزن و سوخت چربی و پایین اوردن کلسترول در وضعیت عمومی بدن تاثیر مثبت دارند.

 

Template Design: