اسرار قنوت
دو نکته دیگر را هم در خصوص این حالات مخصوصا ً قنوت بگویم که ممکن است با آن روبرو شده باشیم.
اول اینکه رعایت این نکات برای این است که بتوانیم به باطن نماز راه پیدا کنیم. پس اگر موفق شدیم یا کسانی را دیدیم که مطمئن هستیم موفق به درک حقیقت نماز هستند و حالات بدن و قنوتشان یک جور خاصی است نباید اشکال بگیریم .
دوم این که در حالات مختلف دعا که ممکن است قنوت هم جزئش باشد، در روایت و آداب ما مواردی وارد شده
که مثلا ًنشان دهنده ی حالت استیصال یا تضرع یا درماندگیست.
حالا بعضی ها ممکن است روایتی در جایی خوانده باشند و فکر کنند بهتر است در قنوت مثلا ً دستها را به حالت قنوت اما بالاتر از سر بگیرند. این حالت دعاست اما وقتی شکل نماز را بهم می زند نباید در نماز اینطور قنوت گرفت .
در کل حالت دستها برای دعا شبیه قنوت است اما می تواند دستها از هم باز باشد یا کمی بالاتر و پایین تر باشد.
البته نگاه کردن به کف دست ها در موقع دعا وجود ندارد و در برخی موارد گفته شده در انتهای دعا به کف دستت نگاه کن و به صورتت بکش وگرنه موقع دعا بهتر است زاویه دست به سمت آسمان باشد .
یک نکته ی دیگر هم در خصوص حالات بدن در موقع نماز عرض می کنم .
افراد مطابق فیزک بدنشان و بافت گوشت و اینکه بدنشان بهمراه چربی ست یا عضلانی ست و همچنین طبعشان و نهایتا ً مسائل روانی و اخلاقی شان .. بدنشان دو حالت دارد. یک عده در هر حالتی که بدنشان قرار دارد ، مخصوصاً موقعی که قرار است کار خاصی مثل نماز انجام دهند، بدنشان را سفت می کنند.و یک عده ی دیگر بدنشان شل و رهاست. اینکه در نماز باید چطور باشیم خیلی مهم است . اکثرا ً می بینیم نمازخوان ها بدنشان را سفت و محکم می گیرند که این صحیح نیست . در هنگام نماز ، بدن و عضلات باید آزاد باشد . اما با کنترل نه اینکه یله و رها باشد که اصطلاحا ولوو یا لَخت می گوییم . حتی درباره لباس هم همین طور است . موقع نماز نباید لباسی پوشید که چسبان یا کش دار است یا کمربند و اینجور وسائل داشته باشد که به بدن فشار می آورد.